Skip to content

Jag vill ha mer än regeringsskifte – rösta rosa imorgon

18 september, 2010

Nu är det mindre än 10 timmar tills vallokalerna öppnar och magen pirrar som aldrig förr. Men det känns bra, jag får mail, sms, och twittringar om att folk tänker rösa rosa och kryssa mig. Ni anar inte hur varje sådant meddelande ger mig energi och glädje att streta vidare, tusen tack!

Imorgon vill jag ha mer än regeringsskifte, jag vill få in Fi i riksdagen. Vi ser så kortsiktigt på framtiden och mins så lite av det förflutna. Bara för att Alliansen gjort en massa missar så betyder det inte att jag tror att de rödgröna är medicinen. Ni som mins vet att Fi startades under en röd regering och som en direkt konsekvens av det missnöje vi kände över politiken de förde, att Alliansen lyckades göra saken värre ger inte tidigare regeringar frikort för vad som skedde då.

Feminismen och jämställdheten är frågan som hela tiden backar för något annat. Genom historien har dessa frågor fått stå i de ”riktiga” frågornas skugga. Med Fi i riksdagen skulle det inte längre vara möjligt. Vi har frågan högst upp på dagordningen, det går inte att förhandla bort. Jag har en stark känsla att detta skrämmer skiten ur de ”riktiga” frågornas förespråkare, de personer som har makten och inte vill dela med sig av den. Antagligen därför representanter från de rödgröna skämmer folk för att rösta på oss istället för att föreslå stödröstning så vi kommer in i riksdagen. Skraja för att behöva leva upp till feminismen i partiprogrammet, tvingas lyssna på kvinnoförbundet och satsa pengar på jämställdhet? Gissar det… Av de rödgröna är det bara miljöpartiet som spelar fair, som skulle uppskatta vår medverkan, jag uppskattar det och respekterar dem otroligt för det! Kanske mins de själva hur det var att ligga under 4% spärren.

Från S och V däremot så hetsas det att inte rösta på Fi, det ena påståendet är fräckare än det andra. Socialdemokraterna kanske ska minnas vart deras väljare tagit vägen: Moderaterna. Det får de faktiskt lösa på egen hand. Det är inte mitt jobb att rädda deras rumpa när de uppenbarligen inte tilltalar folk med sin politik. Jag vill kunna jobba med S och V när vi sitter i riksdagen och det är trist att de försöker utmåla oss som fienden och onödiga utan att förklara hur de hanterar frågorna som är grunden till vår existens.

Ifall ingen räknat ut det så lägger jag inte tid och pengar på Fi för att jag saknar en hobby, tycker om att stressa, avskyr ledighet på semestern eller har så mycket pengar att jag inte vet vad jag ska göra med dem. Jag är inte heller okunnig om vad som står i partiprogrammen, jag har läst dem alla. Jag har också sett vad de leder till i praktiken. Valet att vara Fi handlar just om att jag sett att de inte kan hantera dessa frågor och jag har sett hur de behandlar sina kvinnoförbund. Jag upplever nog med härskartekniker i vardagen utan att sätta mig i den sitsen. Jag har för den delen varit en del av organisationer där mina krav på jämställdhet i praktiken externt och internt bemöts med ”splittra inte partiet” attityden och lett till att jag fått ta mer skit. Sugen på att göra det igen? Nope!

 Jag vill ha mer och kämpar för mer.

Vi behöver 1% för att få valsedlar, 2,5% för att få partistöd och 4% för att komma in i riksdagen. Varje steg är viktigt, varje röst ovärdelig. Vi för en långsiktig kamp för vår vision. Haka på tåget!

Annonser
5 kommentarer leave one →
 1. Amanda permalink
  18 september, 2010 11:21 e m

  Fantastiskt!

 2. 19 september, 2010 12:03 f m

  Det kommer säkert att gå bra i morgon! ( idag, ser jag nu)

 3. Christine permalink
  19 september, 2010 9:14 f m

  Bra skrivet!
  Sedan vill jag bara påpeka -inte till dig, utan mer till S och V- att det faktiskt inte för alla står mellan röd-gröna och F! utan också mellan ett borgerligt alternativ och F!. Och jag önskar att de rödgröna kunde sluta låtsas som något annat.

  • 19 september, 2010 12:26 e m

   Utmärkt att du påpekar det! Vet inte varför alla promt vill sätta en i ett vänsterfack bara för att man vägrar sammarbeta med KD…

Trackbacks

 1. Varför ska vi sumpa vårt engagemang för de rödgröna? « Intersektionell Solidaritet – där det finns makt finns det motstånd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: