Skip to content

100 000kr mindre per minut, så illa är det…

6 juli, 2010

Vi brände 100 000kr idag, sinnessjukt mycket pengar men det motsvarar vad män tjänar mer än kvinnor i Sverige per minut.

Situationen är lika desperat som vårt försök att få upp frågan på dagordningen och skapa förståelse för  hur allvarlig den här situationen är. Varje månad har kvinnor problem med att få pengarna att räcka till för att lön och pension är lägre än de borde vara. Även de som gör exakt samma jobb lider av denna skillnad.

Jag håller tummarna för att ni förstår varför  vi gjorde detta och hjälper oss lyfta och hålla frågan uppe som en valfråga fram till 19 september.

Snabba svar på vanliga frågor:

Vems är pengarna: Pengarna donerades till oss av 2 män som jobbar för Studio Total, vi kunde inte välja att använda dessa pengar till annat utan det var för detta ändamål som vi fick pengarna. Ingen annans pengar ha bränts upp.

Hur kändes det: Jag la bara på några hundralappar på elden men det kändes helt overkligt…

Hinner inte blogga mer just nu. Ska rusa iväg på ett panelsamtal om klimatet och trafikplanering nu. Återkommer ikväll med bilder och tankar kring detta!

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. svalin permalink
    6 juli, 2010 2:33 e m

    Intressant att folk och media fokuserar mer på det faktum att F! bränner pengar istället för att fokusera på det viktiga: det faktum att kvinnor har lägre lön rent generellt. Det känns som en storm i ett vattenglas. Men vill man inte se de verkliga problemen så vill man inte.
    Personligen kan jag känna en enorm stolthet att var medlem i F!.

  2. 16 juli, 2010 8:46 e m

    jag kännmer som du… Har du sett min video om vad som hände ur mitt perspektiv? http://www.youtube.com/watch?v=A-wHacY8YF0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: