Skip to content

Är du också ett särintresse?

5 juli, 2010

Efter att ha lyssnat på Fredrik Reinfled igår känner jag mig fortfarande lite smutsig. Att så tydligt markera viktiga frågor som politiskt särintresse visar en skrämmande syn på politiken som normens arena där de som inte gynnas av normen inte heller har någon talan. Deras problem är särintresse. Sannolikt ser Fredrik Fi som ett enda stort särintresse.

Ska försöka återkomma till detta framöver, hinner tyvärr inte blogga hälften så mycket som jag skulle önska… Nåväl. Nytt försök senare. Häng med! Nu dags för torgtal vid Österport.

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. Lasse Andersson permalink
  5 juli, 2010 1:53 e m

  Alla som vill använda det statliga våldsmonopolet i sitt egna politiska syfte är givetvis särintressen.
  Det spelar ingen roll om det handlar om att se till att någon diskrimineras så att de inte får flytta hit och jobba om de vill, eller att de har fel kön, hudfärg, religion, inkomst och att någon politisk intressegrupp vill diskriminera de ur fel grupp så att de inte skall få tävla på den fria marknadens villkor om anställning, löner, eller mycket som skall stjälas från olika människor. De flesta tillhör helt klart det nationalistiska särintresset att stänga gränserna för de som råkar vara födda på andra sidan en påhittad gräns så att välfärdsstaten skall kunna bevaras i sin nuvarande form. Människor hindras hela tiden mha statligt våld och alla som backar detta våld och anser att staten skall få tvinga folk till vad nu de nyckfulla populistiska politikerna hittar på, är ett enda stort särintresse.

  Detta leder till det utökade begreppet för staten, där alla särintressen med stor nit slår vakt om att just det statliga våld som stödjer deras särintressen skall bevaras (oavsett om det innebär att de skall få pengar som någon annan rånats på, eller om att det handlar om stängda gränser för utbölingar eller att facken skall få tvinga sig på och blockera företag där de inte ens har medlemmar och där de absolut inte är välkomna etc.) Detta bevarande och utökande av särintressen leder till att statens förtryck mot alla ökar kontinuerligt och att vi alla förtrycker varandra allt mer.

 2. svalin permalink
  5 juli, 2010 2:31 e m

  Att skylla på och varna för särintressen samtidigt som man positionerar sig som ”vanlig” är knappast något som bara Reinfeldt eller Alliansen håller på med. Vänstern har ju även fallit i den fällan som man tydligt kunde se i Arena-debatten i höstas.
  Vilka är dessa vanliga människor egentligen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: