Skip to content

Har alla rätt till välfärd?

28 juni, 2010

Detta kan tyckas som en absurd fråga. Är vi inte alla eniga om att det är just välfärd vi vill ha och strävar efter?

Oavsett vad läpparna säger så talar Alliansens handlingar ett annat språk. Därför talar jag för feministiskt initiativ på dagens manifestation på Mynttorget 14.00 http://socialamedborgargardet.ning.com/forum/topics/sjukupproret-foer-allas-2

Sjukupproret handlar om att det inte är okej med ett system som i effektivitetens namn delar upp befolkningen i de som arbetar och de som ska i arbete utan att se till deras individuella förutsättningar. Att klassa alla som inte kan återgå till arbete som fuskare gör inte saken bättre.

Det går att skapa ett system som hjälper folk tillbaka till arbete i den mån det för dem är möjligt utan att därför beröva dem av allt samhälleligt stöd.

Vi måste tillsammans kämpa för dem som inte spelar på samma vilkor på arbetsmarknaden, som inte klarar av att jobba, som faktiskt är sjuka och som kanske ibland är för sjuka för att protestera när de utförsäkras och hamnar mellan alla skyddsnätets stolar.

Jag har med egna ögon sett hur svårt det är för folk som mår dåligt att få hjälp, man ska vara frisk eller ha stöd från någon som är det för att kunna kämpa sig till hjälp, till att bli tagen på allvar.

Det är dags att sluta sparka på de som ligger och återupprätta allas rätt till välfärd och trygghet oavsett relation till försäkringskassan.

Annonser
6 kommentarer leave one →
 1. webbredaktör FiRS permalink
  28 juni, 2010 8:12 f m

  Rapport på hemsidan sedan, tack tack! 😀

 2. 28 juni, 2010 10:41 e m

  Kunde inte sagt det bättre själv!! 😀

 3. 29 juni, 2010 4:59 e m

  Det där är en närmast grotesk beskrivning av alliansens politik. Vill du bli tagen på allvar måste du anstränga dig lite och gå ifrån de värsta plakatbrölandet. Faktum är ju att till och med representanter för de rödgröna numera erkänner att regeringens politik är lyckad.

  Att ”man ska vara frisk för att kunna få vara sjuk” har jag hört i 25 år. Det var faktiskt värre med sossarna vid makten.

  • 1 juli, 2010 8:11 e m

   Det är värre ändå, folk drivs till självmord, valet står mellan inga pengar alls lr tvångsarbete har du inte upptäckt det så är det dags att vakna!
   Det säger sig självt om du tvingar en person med svår smärta att välja mellan arbete och inga pengar alls! Jag har själv stått inför det valet och känner folk som svimmat av för mycket smärta pga att de tvingats ut på sk arbetsprövning trots att de har flera mil av expertutlåtanden och läkarintyg!
   Det är riktigt vidrigt, tortyr och om den sjuke då väljer själmord då är det inget annat än mord!

   Mvh/Mats
   Tel: 0763370337
   http://socialamedborgargardet.ning.com/profile/MatsEriksson

 4. 1 juli, 2010 7:55 f m

  Kampen går vidare … …

  Mvh/Mats
  Tel: 0763370337
  http://socialamedborgargardet.ning.com/profile/MatsEriksson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: