Skip to content

Stå upp för folkrätten!

31 maj, 2010

Då  jag måste rusa för att hinna till demonstrationen på Sergels torg hinner jag inte uttrycka mitt ogillande för Israels agerande mot Ship to Gaza. Jag får nöja mig med att publicera pressmeddelandet från Feministiskt initiativ och återkomma med rapport från demonstrationen.

Fi kräver att Sverige står upp för folkrätten

31 maj

Feministiskt initiativ fördömer den dödliga attack som Israel utfört på internationellt vatten mot fredsaktivister på Ship to Gaza. Sverige måste stå upp för folkrätten och stödja fredliga solidaritetsinsatser vars syfte är att tillförsäkra människor basala förnödenheter som mat och medicin.

Feministiskt initiativ fördömer den dödliga attack som Israel denna morgon har utfört på internationellt vatten mot fredsaktivister på Ship to Gaza. Uppgifter finns om minst 10 döda och 60 skadade. Den Israeliska statens agerande är ett flagrant brott mot internationell rätt och en uppvisning i det militära våldets destruktivitet.

Feministiskt Initiativ kräver att den svenska regeringen, genom utrikesminister Carl Bildt, protesterar och kräver att de tillfångatagna aktivisterna släpps och att en grundlig undersökning av den Israeliska statens agerande inleds.

Samtidigt har moderaternas partiledning ett ansvar att sätta stopp för den krigshets som moderata ungdomsförbundets ordförande, Niklas Wykman, ger utryck för idag med sitt uttalande om att ”Ship to Gaza är nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna israelutrotare.”

Sverige måste stå upp för folkrätten och stödja fredliga solidaritetsinsatser vars enda syfte var att tillförsäkra människor basala förnödenheter som mat och medicin.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: