Skip to content

Valkampanj i alla ära men dagen gick i systerskapets tecken

14 maj, 2010

Dels det allmäna feministiska systerskapet, att föreläsa om att vara stark och cool för ett annat politiskt parti, dels i det personliga systerskapet med min lillasyster Ylvali (Bybbelbob).

I dessa tider av blockpolitisk soppa där faktumet att man politiskt närmar sig varandra gör att man retoriskt skapar avstånd som ska verka avgrundsdjupa för att få väljare att tro att valet verkligen är den ultimata matchen mellan godhet och ondska. Detta trots att vi förväntas välja mellan det gamla och nya arbetarpartiet…

Sanningen är att när man blandar alla partier i denna ickeideologiska röstfiskar-sörja så lämnar det bara plats för brunt, eller ja SD som de kallar sig. Om partierna hela tiden ska närma sig väljarnas missnöje istället för att skapa lösningar legitimerar vi missnöjespartier som SD.

Mitt i allt detta väljer jag att finna styrka i den blocköverskridande feministiska tanken. Att vi alla oavsett parti eller block stöttar varandra i att föra fram den feministiska tanken där vi själva befinner oss och ta plats inte bara på pappret utan även på riktigt. Systerskap på riktigt helt enkelt.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: